Etiquetes

, , ,

 

asa 

Treballem en aquest punt del nostre projecte virtual en equip en dos eines fonamentalment, el blog i el wiki. Hem aprés quin és el caràcter singular de cadascuna i que les diferencien subtilment en aquesta nova era de la tecnologia Web 2.0.

Un blog és la pàgina web, generalment de caràcter personal, en el nostre cas és de grup, que té una estructura cronològica que s’actualitza freqüentment i presenta informació i opinions sobre temes diversos.

El wiki és un sistema de treball informàtic, aplicat generalment a llocs web, que permet que els usuaris visitants puguin modificar i ampliar directament i de manera senzilla els continguts del lloc.

Cada eina és adient per a una tasca concreta i precisa. D’una banda el blog ens permet fer comentaris als visitants i les entrades són ediatades pels propietaris, té un ús més individual i més personal, la seua temàtica és més estàtica.

D’una altra, en el wiki hi ha una estructura més oberta que permet a la resta d’usuaris editar, dóna preferència a l’escriptura de grup per aconseguir uns continguts més enriquidors. La seua temàtica és més dinàmica.

En el nostre cas, en el blog fem el seguiment del nostre treball per projectes en equip mitjançant un diari valoratiu, que inclou les entrades endreçades segons els aspectes que tracta sobre el nostre grup. Tractem com es porten a terme les iniciatives, les disposicions, les voluntats i les aportacions per a desenvolupar un projecte que hem escollit.

En el nostre wiki, compartim els continguts sobre aquest tema escollit per transemetre una informació relacionada,en aquest cas la descripció ajustada i concisa de les llengües: euskera i català.

En el blog parlem del grup i de la seua fesomia al voltant del projecte, en el wiki parlem del projecte en el seu estat pur.